Amaçlarımız

Kıymetli ziyaretçilerimiz…

Derneğimiz öncelikli olarak isminde geçen merhum Lâdikli Ahmet Ağa’nın vefat günü olan 8 Haziranı takip eden ilk Pazar günü merhum adına her yıl anma programı düzenleyecek ve yine o büyük şahsiyetle ilgili tanıtıcı [Kitap, Cd, Web sitesi gibi] yayınlar yapacaktır.

Yapacağımız bu tören ve yayınların değerli büyüklerimizin ve halkımızın isteklerine cevap verebilecek şekilde olmasına çalışılacaktır. Derneğimiz bir yardımlaşma ve dayanışma derneğidir. Bundan hareketle kasabamız içerisindeki ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen halkımıza yine gönlü zengin kardeşlerimizin destekleriyle yiyecek, giyecek, yakacak, ayni ve nakdi yardımda bulunacak, ihtiyaç sahibi olan genç ve yetenekli öğrencilerimize burs vermeye çalışacağız.

Evlenemeyen gençlerimize ayni ve nakdi yardımda bulunmak suretiyle onları da mutlu bir yuvaya kavuşturmak istiyoruz. Kasabamız sağlık ocağı ve lojmanları ile milli eğitime bağlı okulların ihtiyaçlarına imkânlarımız nispetinde cevap vermeye çalışacağız.

Bu arada kasabamız eğitimine katkı sağlamak için sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek ve kitap bağış kampanyası ile uzun zamandır ihmal edilen, belki de gençlerimizin yetişmesine en büyük katkıyı sağlayacak bir kütüphane oluşturmak en güzel ve önemli hedeflerimizden birisidir.

Ayrıca köklü bir tarihe sahip Lâdiğimizin kültürünü, tarihini, el sanatlarını tanıtmak ve yaşatmak, bunları gelecek nesillerimize aktarmak çalışmalarımızın bir başka boyutunu oluşturacaktır. Bu amaçla yayınlayacağımız kitap, dergi ve web sitemizde yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmaları siz değerli halkımıza ulaştırmaya çalışacağız.

Elbette bu çalışmaları eli açık ve gönlü zengin siz değerli halkımızın maddi ve manevi destekleriyle yapacağız. Gelin bu güzel çalışmalara sizde katılın üye olun, maddi ve manevi katkıda bulunun teklif getirin bizi gerektiğinde uyarın hep beraber bir şeyler yapalım.